Lørdag United!

Raske ben som terper på stige øvelser, småbane spill med gutter og jenter i alle aldre, god stemning og kyndig veiledning av dyktige trenere. Velkommen til frivillig lørdags trening.

Hver lørdag mellom kl. 11.00 og 12:30 er det frivillig trening for jenter og gutter i årkullene 2000- 2007 i Ryfylkehallen. De som møter opp får selv bestemme mesteparten av aktivitetene, men det er også innspirenede innslag fra trenerutvikler David Eie som "Dagens øvelse", videoer og historier, for å inspirere til mer egentrening og lek for barna i denne alderen. 

Siden oppstarten i oktober har det jevnt og trutt vær mellom 10 og 20 spillere hvor lørdag, som møter opp med masse energi og fotballglede. Målet med disse treningene er å inspirere spillerne til å trene mer på egenhånd, enten som seriøs egentrening eller lekbaserte fotballaktiviteter som de har lyst å samles for å gjøre ofte, utenom organiserte treninger. 

Opplegget er todelt: 

1. For spillerne mellom 11 år og 13 år, legges det opp til at spillerne skal få styre aktiviteten selv, hvor trener er tilstede for å hjelpe med inndeling av lag eller gi tips til måter å trene på. Trener har også jevnt og trutt "dagens øvelse", viser litt video eller forteller historier for å inspirere spillerne til videre fotballtrening. Her er det jenter og gutter, på tvers av alder, som storkoser seg med småbanespill og andre aktiviteter. 

2. Spillere som er 14 år eller eldre, tar treneren til sides, om de ønsker, og hjelper med mer målrettet og seriøs egentrening i forhold til sin rolle på banen og hva de selv ser på som sine egne styrker, som de skal få bli enda bedre på. Her går trener mer aktivt inn for å hjelpe og gi tips til hva spillerne bør trene mer på, på egenhånd. Her skal de bli god på egentrening. 

Trenerutvikler David Eie har ansvar for øktene, med A-lagsspiller Jonas Halsne som vikar når det måtte trenges. 

David Eie har følgende å si om lørdagsøktene, "Dette er et forsøk på å gi barna et frivillig tilbud, som de skal få velge helt selv om de ønsker å være med på. Jeg opplever barn som har stor glede av å kunne bestemme litt selv hva de gjør, og ser flere og flere som opplever at det faktisk er ganske gøy å bare samler og spille fotball. De opplever at de mestrer det å styre sin egen aktivitet, som i dagens samfunn ikke er like enkelt som før. Jeg opplever stadig flere talentfulle unggutter i MIL, som ser at det å trene mye gjør at en blir bedre og opplever mer fotballglede". 

Simen Løge, en av guttene som benytter seg av lørdags treningene sier han er veldig fornøyd med opplegget. "Vi får drøssevis med øvelser og utstyr vi kan holde på med, og det gir maks utbytte!"

 Så her er det ingen grunn til å ikke møte opp! Avslutningsvis proklamerer trenerutvikleren med brennede engasjement: "Fotball er gøy! Å trene mye og hardt gjør at alle blir bedre og tar nye steg som fotballspillere". 

Amen! og Heia MIL

Følg oss i Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift