Mastra borte

Mørk kveld på Rennesøy!

Torsdag kveld reiste vi avgårde til Rennesøy for å møte Mastra til ny seriekamp. Vi forventet en fysisk og tøff fotballkamp – og det var også det vi fikk.

Første omgang

Vi startet kampen veldig bra og skapte flere store sjanser de første 10 minuttene, men ble hindret av en god keeper og stolpen ved flere anledninger. Etter 11 minutter fikk hjemmelaget sin første kontringsmulighet som til slutt endte opp på bakre stolpe hos Hans Reianes Sørbø som satte inn 1-0. Mot spillets gang, men vi fortsatte å trykke på. Spesielt venstresiden vår var giftig og både Runar Fjetland og Jarand Veland var flinke til å dra seg fri på venstresiden, men innleggene foran mål ble enten blokkert eller gikk for langt.

Mastra hadde noen kontringsforsøk opp rundt sterke Erling Håvarstein og på en av disse kontringene fikk de også presset frem ett hjørnespark etter 30 minutter som de fikk i mål. Det samme gjorde de like før pause. Vi var ikke gode nok til å forsvare boksen på disse dødballene og Mastra gikk til pause med 3-0. Det var ett dødelig effektivt hjemmelag og ett ineffektivt bortelag, men banespillet hadde MIL i utgangspunktet dominert – dessverre uten utelling.

Andre omgang

Det var en skuffet gjeng som gikk i garderoben, men som i løpet av pausepraten ble enige om å gjøre comebacket ett virkelig godt forsøk. Og det gjorde vi også. Vi gikk rett i strupen på hjemmelaget og etter 50 minutter fikk vi reduseringen. Léo Bouchentouf plukket opp ett langt innlegg på bakre stolpe og gjorde alt selv. Han dro seg forbi to mann og banket ballen i mål. Dette ga oss en boost og vi fortsatte å trykke.

Etter 60 minutter handset en Mastraspiller inne i feltet og vi fikk straffespark. Der gjorde Léo Bouchentouf ingen feil og satt ballen i mål helt oppe i krysset. Vi hadde momentum, men etter 68 minutter slo vi en feilpasning som Erling Håvarstein oppfattet raskt og fra midtstreken lobbet han ballen i mål til 4-2. En skikkelig smell for MIL. Léo Bouchentouf kastet seg i forkant inn for å forsøke å blokkere skuddet, men foten hang fast i kunstgresset og han fikk en stygg trøkk i kneet. Forhåpentligvis slipper han med skrekken, men det så ikke bra ut for en av våre aller beste spillere denne sesongen.

Vi hadde flere muligheter til å redusere og Sigurd Kleven var meget nære på direkte frispark etter 80 minutter når han smalt ballen på innsiden av krysstolpen og ut. Asgeir Austigard fikk endelig ballen i mål etter 87 minutter, men det ble med den ene scoringen og Mastra vant 4-3.
En viktig seier for Mastra og et surt tap for MIL som i banespillet var bra, men som i avgjørende situasjoner ikke var gode nok. Samtidig er den største nedturen skaden til Léo som vi håper er raskt tilbake på banen igjen!

Kampfakta:

Mastra – MIL 4-3 (3-0)

5. divisjon avdeling 03, 20. serierunde – Vikevåg kunstgress

Dommer: Kim André Våge Wollum (Sola FK)
Tilskuere: 5o stk.
Mål: 1-0 Hans Reianes Sørbø (11.), 2-0 Mats Marius Ueland (30.), 3-0 Hans Reianes Sørbø (45.), 3-1 Léo Bouchentouf (50.), 3-2 Léo Bouchentouf (60.), 4-2 Erling Håvarstein (68.), 4-3 Asgeir Austigard (87.)
MIL: Karstein Nordbø – Ramadhani Kassam Juma, Vidar Harestad, Markus Gjerde, Jarand Veland – Andreas Helland (Emil Oftedal 65.), Sigurd Kleven, Leó Bouchentouf (Christoffer Kvalvåg 60.),  William Helmikstøl (David Tungland Gard (70.), Runar Fjetland – Asgeir Austigard