Etter Våganes

Tar ferie på topp!

Fredag kveld ble siste kamp før ferien spilt for MIL A-lag herrer. Med seier i denne kampen ville vi ta ferie på tabelltopp og mange forventet tre poeng mot Våganes som sliter i bunn av tabellen. Imponerende med 110 tilskuere i sommerferien og i drittvær – så tusen takk for solid oppmøte!

Første omgang

Vi startet kampen med å ha mye ball og gnaske likt kampforløp som de fleste hjemmekampene våre denne sesongen. Våganes lå lavt og kompakt og prøvde på noen kontringer ved å slå ballen tidlig i bakrom, men fireren vår hadde grei kontroll. Likevel slet vi litt med å holde på ball og vi ble for unøyaktige i mange situasjoner. Dette gjorde at vi ikke fikk helt flyten i spillet – selv om vi hadde god kontroll defensivt.

Flere ganger fikk vi noen nestenmuligheter inne foran Våganes sin keeper, men slet med å få avsluttet godt nok. Mot slutten av omgangen fikk vi likevel litt mer kontroll på ball og bortelaget løp mye i mellom. Etter 44 minutter skulle vi endelig få ballen i mål. Våganes hadde vært på en sjelden visitt oppe på vår banehalvdel – og vi fikk en god kontringsmulighet. Det var ett nydelig mål hvor Vebjørn Kjellevold hælflikket ballen til Andreas Helland som slo en perfekt vektet pasning til Arild Eie som kom på ett sugende løp. Alene med keeper så skjøt han tidlig fra distanse og plasserte ballen flott nede ved stolperoten. Dermed stod det 1-0 til pause.

Andre omgang

Selv om vi gikk til pause på 1-0 så var vi ikke helt fornøyde med prestasjonen vi hadde levert. Vi hadde som mål å være mer nøyaktige med ball i andreomgang og la ett allerede slitent Våganes løpe mer mellom enn de gjorde i første. Vi tok kommando fra start av og Våganes slet med å få tak i ballen, men samtidig var det bortelaget som skulle få andreomgangs første mål. Litt kommunikasjonsproblemer og ubesluttsomhet hos MIL gjorde at Salad Dhunkal Isman kunne sette ballen i mål like innenfor 16-meteren.

Målet ga utvilsomt Våganes mer energi og tro på at de kunne være det første laget som dro fra Tau Stadion med poeng denne sesongen. Men MIL fortsatte å mate på og hadde mye ball. Målet til Våganes gjorde oss nok også mer skjerpet og kombinasjonene satt lettere. Etter 71 minutter slo innbytter Simen Løge en flott ball til Runar Fjetland. Han tok ett touch før han banket ballen på halvvolley opp i motsatt kryss. En nydelig scoring fra Runar og en strålende assist fra Simen Løge.

Syv minutter senere skulle vi også få 3-1 scoringen. Igjen var det en frisk Simen Løge som var på farten og inne foran mål fant han Vebjørn Kjellvold som satte ballen sikkert og kontrollert opp i nettaket bak en sjanseløs keeper. Kjekt for Vebjørn som i denne omgang spilte sin siste kamp for MIL før studier sammen med Isak Mannes Lillesund. Begge har vært strålende for MIL denne våren.

Våganes fikk en mann utvist etter scoringen til MIL og resten av kampen så var det stort sett vi som hadde ball og selv om vi hadde noen gode muligheter så fikk vi ikke flere mål. Kampen endte dermed 3-1 til MIL som tar ferie på tabelltoppen med 29 poeng på 12 kamper. På hjemmebane har vi vært suverene, men vi har avgitt fem poeng på bortebane. Havørn ligger poenget bak oss – så det blir uten tvil en spennende høstsesong!

Noen endringer blir det i troppen da noen forsvinner ut, men vi tar en oppsummering av det i løpet av sommeren. Tusen takk for alle som møtte opp for å støtte oss i går. Vi setter stor pris på det!

Kampfakta:

MIL – Våganes 3-1 (1-0)

5. divisjon avdeling 03, 12. serierunde – Tau Stadion

Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura IL)
Tilskuere: 11o stk.
Mål: 1-0 Arild Eie (44.), 1-1 Salad Isman (52.), 2-1 Runar Fjetland (71.), 3-1 Vebjørn Kjellevold (78.)
MIL: Tore Haukelid – Markus Gjerde (Leander Eie Jakobsen 60.), Isak Mannes Lillesund (Vidar Harestad 62.), Ola Kvindesland, Jarand Veland (Ramadhani Kassam Juma 75.) – Andreas Helland, Runar Fjetland, Leó Bouchentouf, Tristan Watland Oftedal (Simen Løge 60.), Arild Eie – Vebjørn Kjellevold (Stian Øvrehus 80.)